Trash the dress – Andreia si Cristi


5 sfaturi pentru un trash the dress reusit

1. Analiza si intuitie. Fotograful trebuie sa vorbeasca deschis  cu mirii sai, sa afle exact care este locul unde le-ar face placere sa mearga pentru ca acestia sa se simta in largul lor, sa fie ei insisi, sa se vada ca le face placere; poate un loc care sa aiba legatura cu povestea lor de dragoste, cu inceputurile lor spre exemplu. De asemenea, sunt miri carora le plac sedintele foto gandite, studiate, unde recuzita e binevenita, insa alte tipuri de cupluri iubesc spontaneitatea si urasc sa stea la “posing”.

2.  Implicare de ambele parti. De asemenea,  fotograful poate sa ii implice pe miri in povestea trash the dressului, sa testeze terenul, sa vada daca vibreaza la ideea propusa, asa ii incurajeaza sa intre in stare inca de dinainte de a face pozele, pot chiar sa caute si elemente de recuzita impreuna.

3. Fair play si transparenta. Dragi miri investiti in trash the dressul vostru si aici e vorba atat de bani cat si de timp si de implicare; motivele sunt multiple, in primul rand  ganditi-va ca investiti in pozele voastre care va vor ramane si pe care le veti arata copiilor si  apoi nepotilor, trebuie sa stiti insa ca este absolut normal ca in cazul deplasarii, pe langa pretul fotografierii in sine,  sa ii platiti fotografului mesele, cazarea si transportul; sa nu aveti insa vreun moment convingerea ca platiti unui strain bani cu care voi ati putea face altceva sau ca fotografului ar trebui sa ii convina toate conditiile voastre avand in vedere ca “se plimba”, deplasarile continue sunt de fapt un efort  care trebuie observat, si poate chiar apreciat, lucrurile ar trebuie sa fie perfect transparente din acest punct de vedere, mai ciudat este ca nu par intotdeauna evidente; ce face fotograful la aceasta sedinta foto este “doar si numai” pentru voi, fiti deschisi la propunerile lui si in acest fel implicarea si creativitatea lui vor fi la cote maxime.

4. Imbinati utilul cu placutul. Aceasta  nu e o cursa contra cronometru din care mirii asteapta sa scape cat mai repede, bucurati-va, fiti autentici, fiti naturali, faceti abstractie de camera; sunteti prieteni/ amici, nu clienti si fotograf. In aceeasi idee, nu alocati in programul vostru un timp scurt sedintei trash the dress pentru ca ulterior sa fiti stresati de program sau de ceea ce sunteti obligati sa faceti in orele imediat urmatoare, ganditi-va ca aceasta sedinta foto o faceti o singura data in viata. Astfel de momente speciale necesita timp si atentie ca sa iasa asa cum trebuie.

5. Noutatea, mama creativitatii! Incercati sa mergeti poate intr-un loc nou si pentru miri si pentru fotograf; mirii vor avea emotii autentice, iar fotograful va functiona peste asteptari;  pentru mine, locurile noi aduc mereu un plus de creativitate.


Comments (2)