Gheisha – sedinta foto


Am ajuns sa ma specializez si chiar sa imi doresc sa am clienti indrazneti si dezinvolti  care sa vrea sedinte foto tematice. La prima numaratoare imi vin in minte sedinta foto a lui Mati in oala sau picnicul langa rau cu Ciprian si Valentina.  Asa ca am continuat sirul acestora cu una  cu si despre o geisha.
Voi stiti ce este o geisha si cat de departe se gaseste ea in istorie pierduta printre flori de cires japonez si evantaie gigantice?
Se pare ca notiunea scrisa este alcatuita din doua ideograme,”gei”=arta si “sha”=persoana; geisha este deci  “o persoana de arta”.  Invatarea propriu-zisa a meseriei consta in a sti sa cante la diferite instrumente, a interpreta dansuri traditionale,a deprinde tehnica ceremoniei ceaiului,a acumula informatii literare si a sti sa improvizeze o poezie. De aceeasi importanta era cunoasterea artei conversatiei, dar si abilitatea de a improviza si practica anumite jocuri de societate.
Trecand de partea introductiva, sedinta foto a pornit cu 2-3 ore in prealabil cand a fost  realizat machiajul, asta fiind pe la 6, intrucat voiam sa fie liber locul de shooting si sa fie lumina buna. Am oscilat intre reprize de stat in masina si suportat scurte ploicele de primavera printre ramurile de flori de cires roz pudra dar a meritat tot efortul, sper ca si voi veti fi de aceeasi parere. Dupa filtru cam asta e rezultatul a 4 ore de shooting. Va astept comentariile :).


Comments (4)